Kindermode op Ibiza


Door: Jerr

Al jaren stond Ibiza op mijn verlanglijstje qua reizen. Stiekem ben ik al jaren verliefd op het eiland. Wanneer vrienden er naartoe gingen luisterde ik aandachtig naar hun verhalen. Zag ik een reisprogramma op tv, dan ging even alles aan de kant en had ik alleen nog maar oog voor de tv. Het interessantst vind ik de vibe die om het eiland hangt. Het hippie eiland, de kleding style, de heerlijke stranden en de feesten. Nu mocht ik ook eindelijk! 15 dagen naar de zon met mijn gezinnetje. Weliswaar niet om te feesten, maar ik had een missie deze vakantie. Ik- met mijn kindermodehart- wilde kinderkleding scoren! Echte Ibiza kleding oftewel kleding in de Ibiza style!

Daar kwamen we aan op het eiland dat zó geweldig moest zijn. Mijn vriend en ik hadden er beide super veel zin in. We gingen er naar toe met de grootste verwachtingen. Eerlijk gezegd viel dit de eerste dagen een beetje tegen. Het eiland leek op de rest van Spanje. Prachtige baaien hoor, vooral in het Noorden waar wij zaten, maar we hadden de echte vibe van Ibiza nog niet te pakken. We besloten een dagje naar Ibiza stad te gaan. Mijn mode hart ging vet hard tekeer. Ik zou gaan shoppen deze dag!! Whoehoe!! Maar helaas! Op internet las ik dat de Zara in Ibiza echt dé Zara moest zijn. Dus ik verwachtte dus net dat beetje meer dan in Nederland. Maar toen ik daar de Zara kids in kwam viel het me zó tegen!! Ok, de kleding was net 1 euro goedkoper dan in Nederland maar verder hing er vrij weinig. Bummer! Er waren wel genoeg kledingwinkels in de stad, maar mijn hart ging er niet veel sneller van kloppen. Ik denk dat dit komt omdat wij in Nederland toch wel heel verwend zijn met onze mooie kledingwinkels. Het stadje zag er verder erg leuk uit, dus we winkelden nog even met de kids en kochten wat kleine souvenirs.

De zaterdag besloten we een auto te huren. Echt een must op het eiland. We wilden wat meer van Ibiza zien. We gingen naar de hippiemarkt  genaamd: Las Dalias! Wauw wauw wauw, dit was geweldig! Gelijk had ik die Ibiza vibe te pakken. Wat was het hier leuk! Wat een hippies en hippe mensen liepen hier rond. Ik wist niet waar ik het eerst naar toe moest. Alle kraampjes riepen mij. Van leuke accessoires tot stoere boots, alles was er te vinden. Daar liep ik dan met mijn missie,struinend naar de leukste kinderkleding in ibizastyle.

Overal zag ik de witte kleding terug. Jurkjes voor de meiden en wijde kleding voor de boys. Ok, dat was wel echt de Ibizastyle, maar zó wit allemaal. Ik zocht kleur en kleding die ook draagbaar was in het herfstachtige Nederland. Maar het moest vooral uniek zijn! En ja hoor daar was het, HEAVEN!!! Een kraampje vol moois en leuks voor zowel de kids als voor mij!! Het was een kraampje van kunstenares Nica Canica. Zij maakt ook kleding, en deze kleding is werkelijk fantastisch. Ik wilde alles wel meenemen. Voor Morris had ik een geweldig shirtje met een marineaapje gescoord. Voor Juultje een super leuke harembroek en voor mezelf kocht ik er ook nog wat leuke shirts. Missie geslaagd!

Die dag bleven we nog even op de hippiemarkt waar heerlijke muziek was en nog veel meer leuke kraampjes. Mijn arme portemonnee had het zwaar te verduren. Die dag werd ik verliefd op het eiland, we proefden de Ibiza vibe, de relaxte hippies, bewoners en vakantiegangers. Die dag reden we het eiland door en het was er prachtig! We werden verliefd op het eiland, zoals vele mensen voor ons. De weken erna genoten we van de zon, het strand en de zee. We komen hier terug, ik weet het zeker, al is het alleen maar voor de hippiemarkt.

Ibiza de place to be!

Vakantie kiekjes
Morris met vakantievriendinnetje Jynn, zij had werkelijk een geweldig zwempak! Must have voor volgende zomer!
Op de hippiemarkt, Juul haar nieuwe outfit en Morris zijn marine monkeyshirt

 

Kleding van Nica Canica

1 Reactie

Plaats een reactie