Heb jij ook een NO GO kinderkleding list?


Door: Jo

Sinds kort heb ik beestjes in huis. Jawel, klinkt zorgwekkend -zeker als basisschool moeder- maar we hebben het over kleding met afbeeldingen of prints van beesten. Nu ben ik al sinds jaar en dag een tijgerprint fan (mocht het je nog niet opgevallen zijn), maar buiten deze poezelige print had ik niets anders beestachtigs in de kasten hangen. Beestjes op kleding was een ‘NO GO’!

Ik heb een mode black list; een lijstje met items die je niet zult aantreffen in de kasten van de kids. Nu fluctueert dat lijstje per modeseizoen, want soms ben ik wat traag in de acceptatiefase… Maar de volgende punten blijven chronisch op de lijst staan:

–          Kleding met teksten als ‘drama queen’ ‘ I love mom’  ‘ dad+mom=me’  ‘party prinses’ en nog meer in de categorie laat dat een kind zelf uitmaken
–          (gezondheids)schoenen met gaatjes/glitters/lovertjes/strikjes/bandjes over de wreef/lichtjes en ander overbodige frutsels
–          Gewatteerde donsjassen met tailleriemen
–          Complete joggingpakken
–      Feestkleding: pakken voor de jongens (vergeet het vlinderdasje niet) en satijnen prinsessengedrochten voor de meisjes inclusief bijpassende diadeem
–          Merklogo’s
–          Tuttige jurkjes al dan niet met plooien die niet zouden misstaan in een Koninklijke familie( sorry Maxima, maar ik wacht met smart op foto’s van je prachtige meiden in skinny jeans!)
–          Plissérokken
–          Rompers en sokken met (cartoon) afbeeldingen (uni uni uni!)
–          Fleece en ander synthetisch materiaal
–          Fijne ruitjes
–          Studs
–          Jeans in hele donkere wassing
–          Losse kraagjes
–          Coltruien (jeugdtrauma; ik had als kind een versie in wolmix uitvoering)
–          Broeken met bretels (zo niet hip …of praktisch… zo niet… NEE!)
–          Velours/fluweel (nee zelfs niet met kerst….nee ook niet als tafelkleed)

 

” Ieder zijn ding, gelukkig hebben we niet allemaal dezelfde smaak dus voel je vooral niet aangesproken mocht één of meer van de punten op mijn lijstje lekker jouw favoriet zijn! “

 

Zo ben ik dus  fan van tijgerprints en ja, dat is nogal smaak gevoelig. Dit in combinatie met mijn voorkeur voor nepbont, kasjmier, leer en western boots. Dit kan nogal een verkeerde uitpak krijgen, mits niet subtiel gecombineerd. In het verleden heb ik wel eens kleding aangeschaft voor de kids die ik nu nooit meer zou overwegen. Zo kon je mijn oudste 2 meisjesbaby’s  al van een kilometer afstand herkennen; lees roze roze roze en prints…in het roze…. doorgevoerd tot de wagen en babykamer aan toe….. En nog steeds tref ik wel eens dingen in de kasten aan waarvan ik achteraf denk:’hmmm what was I thinking?’

 

Ooit stonden tuinbroeken (stoer met opgerolde pijpen), corduroy (super skinny model gespot voor Sieb bij de Zara), outdoorboots (Timberland; onmisbaar dit seizoen!) , derby schoenen (leuk met een nonchalant vallende chino, koop een maatje groter voor een nog stoerder effect), boxpakken (imps&elfs; had ze in alle kleuren en maten voor Olivia), de zogenaamde Bill Cosby truien (grofgebreid al dan niet met Aztec tekens; zo onmisbaar bij de bohemien trend), maar zoals je leest tussen de haakjes heb ik bepaalde principes losgelaten. En nu dus ook de beestjes overboord gegooid!

Beestjes dus op kleding, nee daar wilde ik niets van hebben; prints, afbeeldingen, applicaties. Zelfs op pyjama’s was het not done. Menig kraamkado heb ik als een boer met kiespijn ontvangen…. Maar de laatste tijd glippen de beestjes in alle transformaties zo de kledingkasten van de kids in. Naast de tijger/panter/slangenprint, hebben we inmiddels het jack met lamswollen berenoren van de Zara. En o vind je die grofgebreide berenmuts voor Olivia niet te cute?! En ook op de longsleeves is tegenwoordig een hip konijntje of bambi toegestaan en aan de voeten van Faye prijken sinds kort heerlijk warme kittige slofjes. Afgelopen week spotte ik op de woonbeurs de te gekke beestensjaals van Nina Fuhrer (); zowel Jade als ondergetekende waren verkocht. Hebben hebben hebben! En zo overwin ik mijn beestenfobie; beestjes zijn echt wel hip!

 

Ben benieuwd wat voor jullie een ‘NO GO’ item is?Welke artikelen/stofjes/prints komen niet in de kledingkast van jouw zoon en/of dochter en waarom? Wellicht kan jij mij overtuigen met een leuke foto van artikel uit mijn ‘black list’; verras mij eens! En bovenal; blijf trouw aan je eigen smaak! En gooi eens wat principes overboord….

Kinderkleding_beestjes

Kinderkleding_beestjes

Kinderkleding_beestjes

Kinderkleding_beestjes-3

Beesten sjawls

Beesten sjaal

Hello kitty sloffen

Blog Jo_kindermodeblog

Blog Jo_kindermodeblog-2

Blog Jo_kindermodeblog-2

 Vertel op! Hoe ziet jouw NO GO list eruit? 
En welke items van JO’s NO GO list vind jij wél te gek? 

 

 

 

….

Tags:

Plaats een reactie